dilluns, 21 d’abril del 2008

Memorias de una geisha

MEMORIAS DE UNA GEISHA.


És un llibre que parla sobre la vida d'una geisha. La novel·la comença explicant la vida d'una noia de 9 anys, Chiyo i la seva germana Satsu. Viuen amb els seus pares a una casa a un turó i treballen al mercat. Només coençar la novel·la la mare de les noies mor i el pare, per falta de diners decideix vendre les seves filles a un comerciant de noies. Se les emporten a la ciutat i allà intenten vendre-les les oikies (cases que s'encarreguen de formar les geishes i enriquir-se arran dels seus ingressos). Però no totes les noies són aptes, han d ser verges i han de tenir una bellesa determinada. Satsu la germana gran de Chiyo no és verge ni tampoc resalta entre les altres noies (referent al seu físic) però Chiyo té els ulls del color de l'aigua (poc usual en les noies d'aqella zona) y és molt maca. A aquesta última l'acepten a una okiya on la geisha que mana en aquell moment és Hatsumomo. Per desgràcia la seva germana acava intentant guanyar-se la vida a un prostíbul sense gaire reputació.


L'objectiu de les okiyas és tenir les geishas més maques per tal d'obtenir més beneficis i això fa que hi hagi molta competició entre elles. Chiyo va progressant molt ràpidament i acava treien-li el lloc a Hatsumomo gràcies a Mameha (que és la única geisha que pot competir amb Hatsumomo) que l'adopta i la fa famosa. La protagonista sempre havia estat enamorar del president japonès, ja que quan era petita se'l va trobar i aquesta li va regla n moc ador i li va comprar un gelat de cirera. Chiyo mai perdrà el mocador.


Al final Chiyo acaba sent feliç, després d'haver passat per moltes adversitats i problemes, ja que el fet de ser la millor deriva molta enveja i competivitat.





M'he deixat moltes coses per explicar però esque és un llibre que no recomano que l'expliquin, sinó que te'l llegeixis tu mateix, perquè té molts detalls i és una novel·la molt sentimental. No he explicat el final perquè és un tòpic no fer-ho, però no passaria res si l'expliquès ja que l'emoció és viu durant tota la novel·la. recomano que us el llegiu, si us agraden es novel·les sentimentals, però a la vegada plenes d'emocions, desenganys i lluites per arribar a la cima.








  • Tot i la feina que feien les geishes vull deixar clar que no eren prostitutes, simplement vivien de la seva imatge i necessitaven tenir clients per a anar pujant de categoria y aconseguir perdre la virginitat amb el més ric i que els dongui més prestigi.

3 comentaris:

Severus ha dit...

Està bé que hages aclarit el darrer punt, perquè en el món occidental es confon una cosa amb l'altra. En general, quan llegim obres sobre altres cultures, o escrites des d'altres cultures, hem d'anar amb molt de compte amb els errors d'interpretació.

Jesús M. Tibau ha dit...

El vaig llegir fa temps i em va agradar molt

Hannibal Melquart ha dit...

Am văzut comentarii de la oameni care și-au primit deja împrumutul de la domnul Benjamin Lee un ofițer de împrumut care îmi oferă împrumut la rata de 2% ROI și am decis să aplic sub recomandările lor și doar 5 zile am confirmat în propriul cont bancar personal o Suma totală de 90.000 de dolari pe care am solicitat-o. Aceasta este într-adevăr o veste minunată și îi sfătuiesc pe toți cei care au nevoie de un împrumutător de împrumut real să aplice prin e-mail: 247officedept@gmail.com sau WhatsApp: + 1-989-394-3740. Sunt fericit acum că am obținut împrumutul pe care l-am solicitat.